Ricoh sluit zich aan bij het WIPO GREEN platform van de Verenigde Naties en deelt patenten
05.05.2021

Ricoh sluit zich aan bij het WIPO GREEN platform van de Verenigde Naties en deelt patenten

Ricoh Europe, Londen, 05 mei 2021 - Ricoh levert maar liefst 83 gepatenteerde milieutechnologieën om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

WIPO green

Ricoh Company Ltd., leverancier van IT-diensten op het gebied van document management, consultancy, software en hardware aan bedrijven, heeft zich als bijdragende partij aangesloten bij WIPO GREEN1. WIPO Green is een internationaal platform dat leveranciers van groene technologie en organisaties die op zoek zijn naar milieuvriendelijke technologieoplossingen met elkaar in contact brengt via zijn marktplaats en netwerk. Het platform wordt beheerd door de World Intellectual Property Organization (WIPO) van de Verenigde Naties. 

Als eerste stap zal Ricoh maar liefst 83 van haar octrooien op vlak van milieutechnologie ter beschikking stellen. Deze beslaan twee gebieden: technologie voor droogwassen (waarbij geen water of oplosmiddelen gebruikt worden) en technologie voor de behandeling van afvalvloeistoffen (waarbij gebruik gemaakt wordt van onderwaterverbranding bij hoge temperatuur en onder hoge druk).  

Door de deelname aan WIPO GREEN zal Ricoh actief bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen waarbij het zijn milieutechnologieën op grote schaal toegankelijk maakt en innovatie helpt versnellen via co-creatie. 

Groene technologie gevraagd 

De wereldwijde vraag naar technologieën die bijdragen tot milieubescherming zal naar verwachting jaarlijks met 6,9% stijgen, tot 5.902 miljard euro in 20252. Toen WIPO GREEN in 2013 gelanceerd werd, was het een pionier op het gebied van de bevordering en verspreiding van groene technologieën. Sindsdien is de organisatie uitgegroeid tot een krachtig platform dat als missie heeft om de innovatie van groene technologie te ondersteunen en te bevorderen. Vandaag de dag is het een groeiende sector en blijft WIPO GREEN de overgang naar een groenere wereldeconomie versnellen. 

De Ricoh Group heeft voor zichzelf zeven prioritaire thema’s (ook wel de materiële thema’s genoemd) geïdentificeerd, deze zijn volledig afgestemd op de 12 Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. De Ricoh Group probeert deze kwesties op te lossen via haar bedrijfsactiviteiten om zo een duurzame samenleving te realiseren waarin economische, sociale en wereldwijde milieubelangen met elkaar in evenwicht zijn. Als onderdeel van deze inspanningen om een evenwicht te bereiken tussen zakendoen en bijdragen te leveren aan de maatschappij, levert Ricoh een inspanning op het gebied van intellectueel eigendom door haar patenten open te stellen voor jonge, startende bedrijven. 

Twee groepen patenten 

 Ricoh probeert ook waarde te creëren uit haar intellectuele eigendom door patentinformatie over haar bedrijf vrij te geven die bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Ricohs bijdrage aan WIPO GREEN maakt deel uit van de inspanningen om een koolstofneutraal bedrijf te worden. Dit proces zal versneld worden door het 20e Mid-Term Management Plan, dat in april 2021 van start gaat en volgens de planning twee jaar zal duren.   

Als onderdeel van haar deelname aan WIPO GREEN zal Ricoh twee groepen gepatenteerde technologieën (met in totaal 83 octrooien) registreren. De nadruk ligt op technologieën die na demonstratietests als effectief en efficiënt voor milieubehoud beschouwd worden. 

  • Technologie voor de behandeling van industrieel afvalwater door oxidatie van water bij hoge temperatuur en onder hoge druk (17 octrooien):  
  • Technologie ter verbetering van de efficiëntie en duurzaamheid van ondergedompelde verbrandingssystemen bij hoge temperatuur en onder hoge druk voor de ontgiftingsbehandeling van organisch industrieel afvalwater 
  • Droogwastechnologie met dunne stukjes drager (66 octrooien): 
  • Droogwastechnologie die het mogelijk maakt vastzittend vuil te reinigen met behulp van dunne dragers zoals harsfilm in plaats van oplosmiddel of water  

Ricoh zal ook in de toekomst milieugerelateerde gepatenteerde technologieën blijven ontwikkelen die bijdragen aan het behoud van het wereldwijde milieu. 

1. WIPO GREEN is een platform van de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO), een gespecialiseerde VN-organisatie voor intellectuele eigendom, om het gebruik van milieutechnologieën te bevorderen.WIPO wil met het gebruik van intellectuele eigendom bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's).* 

Het uiteindelijke doel van WIPO GREEN is een duurzamere wereld bevorderen, wat een van de belangrijkste partnerschappen van WIPO is om de SDG's te ondersteunen.** 

* https://www.jpo.go.jp/e/news/kokusai/green.html

** https://www.wipo.int/edocs/pubdocs/en/wipo_pub_greenstrpl1923.pdf

2. Bron: DuitsFederaal Ministerie voor Milieu, Natuurbehoud en Nucleaire Veiligheid (BMU) (2018): GreenTech Made in Germany 2018. 

www.bmu.de/fileadmin/Daten_BMU/Pools/Broschueren/greentech_2018_en_bf.pdf

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.