Ricoh als Gold Status lid toegevoegd aan Microsoft Content Services Partner Programma
06.04.2021

Ricoh als Gold Status lid toegevoegd aan Microsoft Content Services Partner Programma

Opname in dit Microsoft Partnerprogramma bevestigt status van Ricoh als digitaal dienstenbedrijf.

Vilvoorde, 6 april 2021 – Ricoh, leverancier van IT-diensten op het gebied van document management, consultancy, software en hardware aan bedrijven, is voor zijn wereldwijde vermogen om lokaal toonaangevende digitale diensten te leveren, erkend met de gouden status in het Microsoft Content Services Partner Program.  

Dit exclusieve programma van Microsoft erkent bedrijven en partners die end-to-end software en diensten aanbieden waardoor volledige werkplekken met elkaar verbinden worden en waardoor intelligent content management mogelijk is. Het programma heeft drie hoofddoelstellingen:

  • Mensen kennis bieden door de toegang tot informatie, bronnen en expertise binnen de organisatie te stroomlijnen 
  • Content verwerken door middel van intelligente categorisering en procesautomatisering
  • Content verbinden en beheren om de veiligheid en conformiteit te verbeteren 
Dat Ricoh expertise heeft in deze gebieden, toonde het met het migratieproject van het bedrijfsintranet van Puig, een internationale schoonheids- en modebedrijf. In amper een maand tijd werden hun (web)sites en content (meer dan 2TB) succesvol gemigreerd naar SharePoint Online, waardoor het bedrijf kon profiteren van alle mogelijkheden die Microsoft 365 biedt. Met de steun van Ricoh werden er beheerrichtlijnen opgesteld voor een volledige werking van de site, zowel op bedrijfsniveau als op het niveau van de externe medewerkers. Puig heeft nu zowel een toegankelijke en betrouwbare plek voor het hosten en opslaan van documenten, als een krachtige online samenwerkingstool. Allemaal met nodige ondersteuning van Ricoh.
“Nieuwe manieren van werken vereisen samenwerking zonder technologische belemmeringen. De best mogelijke digitale ervaring kunnen garanderen is hier een belangrijk onderdeel van”, zegt Alberto Mariani, Senior Vice President Office Services bij Ricoh Europe. “Een digitale transformatie gericht op meer keuze, een betere ervaring en waarde voor klanten en werknemers is niet langer een vrijblijvende ambitie. Het is vandaag de dag een noodzaak voor moderne bedrijven. We zijn er ongelooflijk trots op dat we vandaag deel uitmaken van het Microsoft Content Services Partner Program. We beschouwen dit als een bewijs van ons vermogen om aan onze klanten feilloze digitale ervaringen te garanderen en hun mensen in staat te stellen om van overal – ongeacht hun locatie - samen te werken."
Meer informatie over de IT-dienstverleningsmogelijkheden van Ricoh vindt u hier: www.ricoh-europe.com/its.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.