AI-tool van Ricoh helpt de nauwkeurigheid en efficiëntie van printbedrijven te verhogen
11.02.2021

AI-tool van Ricoh helpt de nauwkeurigheid en efficiëntie van printbedrijven te verhogen

Vilvoorde, 11 februari 2021 – Ricoh Europe heeft vandaag de Ricoh Pro Scanner Option onthuld. Dit stelt productieprinters in staat om continu te verbeteren door vooruitgang te boeken op het gebied van artificiële intelligentie (AI) en machinaal leren (ML) om feedback-loops te sluiten.

Optische controlesystemen (machine vision systems) zijn vandaag de dag zo geëvolueerd dat ze het menselijke vermogen kunnen benaderen bij het identificeren van details om individuele gezichten en objecten te onderscheiden. Daarom hebben deze technologieën een grote meerwaarde voor de productiesystemen. Ze kunnen helpen om de nauwkeurigheid te verbeteren, handmatige ingrepen te verminderen en de efficiëntie te verhogen - op een continue basis.

De Ricoh Pro Scanner Option is beschikbaar voor de Ricoh Pro VC70000
De Ricoh Pro Scanner Option is beschikbaar op de Ricoh Pro VC70000.

De Ricoh Pro Scanner Option is beschikbaar voor de snelle inkjet productiesystemen Ricoh Pro™ VC60000 en Ricoh Pro™ VC70000. Het systeem maakt gebruik van de geïntegreerde 600 dpi CIS-scanners en een controle-eenheid voor een quasi realtime overzicht. Deze weergave, direct in het productieproces, laat toe om gedrukte beelden live vast te leggen en weer te geven terwijl ze door het rotatieve printsysteem gaan. Dit omvat eveneens de optie om vastgelegde pagina's opnieuw weer te geven en om op deze pagina’s in te zoomen voor grondig onderzoek.

Automatiseren, ook vanop afstand

De SmartStart-mogelijkheden van de Pro Scanner Option kunnen ook helpen bij het automatiseren van diverse arbeidsintensieve en tijdrovende taken, zoals het reinigen van de printkop. Operators kunnen printervoorbereidingstaken plannen - terugkerende of eenmalige, al dan niet onbemande - om deze te laten uitvoeren wanneer ze in de workflow passen. De tool biedt hen ook de optie om notificaties van de status te ontvangen, ook voordat er een shift wordt gestart. De oplossing meet vervolgens nauwgezet de resultaten van de taak, waarbij automatisch wordt opgemerkt hoe die resultaten en de methoden verschillen van de vorige keer, waardoor er in de loop van tijd geleidelijke, intelligente en automatische verbeteringen aan het proces worden toegevoegd. Vandaag de dag, wanneer het personeel misschien niet ter plaatse beschikbaar is, is zo'n tool ongelooflijk nuttig voor de productiviteit en de bedrijfscontinuïteit.

"De vooruitgang op het gebied van de optische controlesystemen speelt een enorme rol in de digitale transformatie en workflow-optimalisatie, en de innovatieve technologieën van Ricoh blijven daar de kern van", aldus Clive Stringer, Director, Continuous Feed en High End Software Sales bij Ricoh Europe. "Veel van wat we bij Ricoh doen, komt voort uit onze ervaringen en die van onze klanten. Die kennis nemen we vervolgens mee in ons R&D-programma. Onze Pro Scanner Option versnelt en automatiseert dat proces direct in de printsystemen van de gebruikers, zodat klanten die duurzame verbeteringen kunnen benutten die ze nodig hebben voor een continue groei van hun bedrijf. En met de toevoeging van AI en ML is deze feedbacklus nu continu."

Zelfbeoordelende systemen

De Pro Scanner Option kan afdrukvoorbeelden analyseren, waardoor afdruksystemen zichzelf kunnen beoordelen en beslissingen kunnen nemen zonder tussenkomst van de operator. Dit zal tot een verhoogde efficiëntie en verbeteringen leiden. Het aanbod vereenvoudigt bovendien de complexiteit voor operators dankzij geautomatiseerde prepresscontroles, waaronder jet-outdetectie, verificatie van de inktdichtheid en controle van het register van voor tot achter en van pagina tot pagina. Optioneel kan de intelligente patroonherkenning worden gebruikt om het resultaat op de pagina automatisch te controleren aan de hand van het ingediende bestand, waarbij mogelijke problemen worden geïdentificeerd en gemarkeerd om vervolgens een eenvoudige en onmiddellijke correctie toe te passen. Of deze kunnen zelfs automatisch worden gecorrigeerd. De Pro Scanner-optie helpt om taken uit de handen van de operator te nemen, terwijl het bedrijf toch wordt vooruitgeholpen, zodat werknemers zich kunnen concentreren op taken met toegevoegde waarde.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.