Roloptie op Ricoh Pro™ TF6251 hybride UV-vlakbedprinter versterkt applicatieflexibiliteit
02.11.2020

Roloptie op Ricoh Pro™ TF6251 hybride UV-vlakbedprinter versterkt applicatieflexibiliteit

Vilvoorde, 2 november 2020 - Printbedrijven kunnen nu met de Ricoh Pro TF6251 hybride flatbed UV-printer profiteren van hoge flexibiliteit voor printproductie op rolmedia en stijve media.

Ricoh Pro TF6250
Rolmedia en stijve media worden flexibel verwerkt door de Ricoh Pro TF6251 hybride vlakbed UV-printer
Voortbouwend op het succes van de Ricoh Pro TF6250 ondersteunt het nieuwe all-in-one hybride systeem veelzijdige productie van een ruimere keuze aan applicaties voor de sign & display-, industriële, grafische en interieurdecoratiemarkten. Tegelijkertijd levert het systeem een hoge productiviteit dankzij de 12 Ricoh inkjetprintkoppen. Op de compacte printtafel van 2,5 m x 1,3 m maken de printkoppen bij vlakbedprinten snelheden tot 116 m² per uur mogelijk in de ontwerpmodus met 4 kleuren. Voor rol-naar-rol printen haalt het systeem snelheden tot 67 m² per uur in de ontwerpmodus met 4 kleuren. Andere ingebouwde troeven van de printer zijn de uitstekende beeldkwaliteit en de uitzonderlijke betrouwbaarheid.

De combinatie van bewezen technologie en toonaangevende inkjetcapaciteit levert multidisciplinaire printbedrijven meerdere voordelen op, inclusief:

  • Een hybride oplossing voor stijve en flexibele ondergronden die productie van een breder scala aan applicaties ondersteunt op één en hetzelfde systeem.
  • Eén systeem met een kleiner vloeroppervlak dan twee afzonderlijke systemen, wat niet alleen ruimtewinst oplevert, maar ook besparingen op energieverbruik en inkt.
  • Keuze uit twee soorten inkten: Ricoh DG130 veelzijdige UV-inkt met een hoge hechting en Ricoh GP120 grafische UV-inkt (alleen voor rol-naar-rol) met een hoog kleurbereik en dus een extra grote flexibiliteit.
  • De mogelijkheid om te printen op stijve platen tot 11 cm dik om het dienstenaanbod uit te kunnen breiden.
  • Snellere droging en lager energieverbruik, dankzij Ricoh LED-lampen om tijd en geld te besparen.
  • Lage printtemperatuur om te zorgen voor voorzichtige behandeling van het printsubstraat.
  • Laag energieverbruik voor extra milieubewuste en rendabele productie. 
  • Greenguard gecertificeerde inkten ter ondersteuning van een duurzame aanpak.
De operator geniet van een maximale productiviteit dankzij de eenvoudig te bedienen, geüpdatete gebruikersinterface van de Ricoh Pro TF6251. De interface maakt lastminuteaanpassingen mogelijk en vereenvoudigt de bediening dankzij mogelijkheden zoals automatische materiaaldiktedetectie.

De efficiëntie wordt verder versterkt door ColorGATE Productionserver Select. Gebruikers profiteren van een consistente en voorspelbare kleurenoutput en steunkleurondersteuning voor een optimale klanttevredenheid. Daarnaast halen ze ook voordeel uit de container- en tilingfuncties en de procesautomatisering. De Adobe PDF Print Engine speelt een sleutelrol in de uitstekende prestaties.

De Ricoh Pro TF6251 is in Europa beschikbaar vanaf 1 januari 2021.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.