Ricoh drukt uniek Fedrigoni 365-kalenderproject en zorgt voor een jaar lang creativiteit
17.09.2020

Ricoh drukt uniek Fedrigoni 365-kalenderproject en zorgt voor een jaar lang creativiteit

Vilvoorde, 17 september 2020 – Dagelijkse inspiratie voor een volledig jaar. Dat is het opzet van de nieuw gedrukte Fedrigoni 365: een sterk geïndividualiseerde kalender die met Ricoh-technologie op Fedrigoni-papier wordt gedrukt.

Ricoh drukt uniek Fedrigoni 365-kalenderproject en zorgt voor een jaar lang creativiteit
Het door Ricoh gedrukte Fedrigoni 365-project zal u in 2021 dagelijks inspiratie bezorgen.
Ricoh maakte 4.000 unieke exemplaren van de exclusieve 2021 kalender (416 pagina’s) in tien verschillende kleurvarianten. Voor de kaft werd het Golden Star K-papier van Fedrigoni gebruikt, terwijl Splendorlux-papier werd gekozen voor de omslag. Voor de binnenpagina’s opteerde de papierfabrikant voor zijn papiersoort Freelife Vellum. Het bijzondere is dat elke kalender bestaat uit 365 inzonden kunstwerken uit een pool van meer dan 830 ontwerpen van Britse creatieve professionals. Dus elk boek bevat een unieke collectie van 365 ontwerpen bevatten, willekeurig geordend uit de honderden bijdragen.

Het sterk geautomatiseerde end-to-end proces begon met de opmaak (typografie en lay-out) die werd gemanaged met de FusionPro-oplossing, de marktstandaard voor variable data publishing (VDP) die wordt ingezet voor het ontwerp en de productie van gepersonaliseerde communicatie. De RICOH ProcessDirector™ zorgde vervolgens voor een gestroomlijnde workflow en productie, terwijl de RICOH TotalFlow Batchbuilder™ in het voorbereidingsproces ervoor zorgde dat de verschillende pakketten (digitale) druktaken efficiënt en geautomatiseerd werden voorbereid en tevens een gecentraliseerd beheer mogelijk maakte om de variabele (kleine) printopdrachten op te volgen en te beheren.

Voor de krachtige kleuren en mooie drukresultaten van deze kalender werd de Ricoh Pro C7200sx vellenpers ingezet met een uitgebreid kleurengamma van neonkleuren, geselecteerd uit de Touch7 neonkleurgids van Khaos Technologies.
Dit project demonstreert het vermogen van onze software om zo'n uniek en variabel productieproces flexibel te beheren. De fantasierijke en creatieve ontwerpen van dergelijke getalenteerde artiesten laten ook de enorme verscheidenheid aan printproductiemogelijkheden zien die de Ricoh Pro C7200x in samenwerking met Touch7 mogelijk maakt. We waren verheugd om met Fedrigoni samen te werken aan zo'n dynamisch en inspirerend project. Het illustreert hoe een impactvol ontwerp en goed uitgevoerd kwaliteitsdrukwerk een adembenemende combo vormen. Merken en creatievelingen zullen met eigen ogen kunnen zien hoe de juiste mix onweerstaanbaar aantrekkelijk kan zijn.Eric Gryson, CEO Ricoh België & Luxembourg
Exemplaren van de exclusieve Fedrigoni 365-kalender zijn hier te koop. Elk jaar gaat de winst van de verkoop van 500 kalenders naar het goede doel. Eerdere projecten die zo gesteund warden waren onder meer Make a Wish Foundation, Shelter en Trees for Cities. Voor 2021 moeten Fedrigoni en Ricoh de projecten nog selecteren.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.