Ricoh levert grotere productieflexibiliteit en breder serviceaanbod met de Ricoh Pro™ C5300 serie
09.04.2020

Ricoh levert grotere productieflexibiliteit en breder serviceaanbod met de Ricoh Pro™ C5300 serie

Vilvoorde, 9 april 2020 – Printprofessionals kunnen nu dankzij het losblad kleuren productiesysteem van de Ricoh Pro C5300 serie maximaal voordeel halen uit een grotere productieflexibiliteit, hogere printkwaliteit en breder serviceaanbod.

Ricoh Pro™ C5300 series
Het losblad kleuren productiesysteem van de Ricoh Pro C5300 serie levert een hoge productiviteit op en een ruimere keuze aan media
De Pro C5300 bouwt voort op het succes van zijn voorganger, de Ricoh Pro™ C5200. Het kleuren productiesysteem is ideaal voor kleine tot middelgrote grafimediabedrijven, marketingorganisaties, centrale repro’s en printshops.

Voordelen

Het verbeterde systeem biedt belangrijke voordelen zoals:

  • Hoge beeldkwaliteit dankzij Ricoh VCSEL-technologie met 2400 x 4800 dpi en nieuwe glanscontrole voor verschillende eisen op het gebied van beeldoutput. 
  • Grotere productiviteit met een snelheid tot 80 ppm en een verhoogde maandelijkse duty cycle van 450.000.
  • Bulklade (LCT) met vacuüminvoer die een ruime keuze aan substraten ondersteunt.
  • Verbeterde registratie dankzij een nieuw systeem voor controle over de papierdoorvoer.
  • Uitgebreide mediaverwerking van substraten tot 360 g/m², carbonloos papier, media met structuur en enveloppen.
  • Ruimere keuze aan nabewerkingsmogelijkheden voor responsieve service ondersteund door randapparatuur, inclusief een verbeterde booklet finisher die boekjes van 30 vel van 80 g/m² kan produceren. De veelzijdige end-to-end productie wordt verder ondersteund door een hoogvolume stapeleenheid en efficiënte voorrandtrimmer.

De Pro C5300 is voorzien van een snel en gemakkelijk in te stellen 10-inch bedieningspaneel met kleuren touchscreen. De operator kan zelf onderdelen vervangen (ORU’s). Dit zorgt voor een maximale uptime.
Het Pro C5300 losblad kleuren productiesysteem is een verdere ontwikkeling in de evolutie van Ricoh’s bewezen technologie. We hebben het ontwikkeld om responsieve productie van kleine tot middelgrote printvolumes te ondersteunen”, zegt Eric Gryson, CEO Ricoh België & Luxemburg.We hebben alle operationele voordelen van de voorganger behouden en tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Het resultaat is een systeem dat uitblinkt in gebruiksgemak, flexibiliteit en productiviteit.

De Ricoh Pro C5300 is vanaf mei 2020 beschikbaar in Europa.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.