Ricoh Belgium stelt tablets ter beschikking van ziekenhuizen
02.04.2020

Ricoh Belgium stelt tablets ter beschikking van ziekenhuizen

Vilvoorde, 2 april 2020 – Naar aanleiding van de huidige gezondheidscrisis (COVID-19) hebben veel bedrijven besloten zich aan te sluiten bij een van de vele solidariteitsacties om burgers of collega’s te helpen. Zo gaat Ricoh Belgium zo’n 100 tabletten aan ziekenhuizen schenken om zo veel mogelijk gehospitaliseerde mensen in staat te stellen om met hun familie in contact te blijven. Het AZ Jan Portaels in Vilvoorde was het eerste ziekenhuis dat 10 tabletten kreeg. Andere ziekenhuizen volgen in de komende dagen.

De ‘coronavirus’-diensten die in ziekenhuizen overal ten lande zijn ingericht, vangen de Covid-19 patiënten op. Zij mogen geen bezoek ontvangen en zijn volledig van de wereld en hun familie afgesloten. Het enige wat ze nog hebben is hun smartphone of tablet om te communiceren. De gemiddelde leeftijd van deze patiënten is echter ruim boven de 60 jaar. Voor deze senioren is het niet altijd gemakkelijk om via digitale weg het contact te houden. Sommige zorgverleners helpen deze mensen door hun smartphones uit te lenen, maar het risico op besmetting via deze weg is steeds aanwezig. Ricoh Belgium heeft daarom besloten om deze oudere patiënten te helpen om deze kostbare sociale contacten met de familie te behouden tijdens hun hospitalisatie door tablets te schenken aan ziekenhuizen.
"We hebben continu een kleine voorraad tablets in stock. Die maken we nu schoon, ontsmetten ze en we installeren er een communicatietoepassing (zoals Skype) op waarmee deze patiënten hun familieleden kunnen blijven horen en vooral kunnen zien", legt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxembourg, uit. "Deze voorbereidende fase neemt een bepaalde tijd in beslag, maar van zodra de tabletten klaar zijn, gaan ze direct naar de ziekenhuizen. Het was voor ons belangrijk om de teams en de patiënten te ondersteunen met de middelen die wij hebben.
Ricoh Belgium stelt tablets ter beschikking van ziekenhuizen
Het AZ Jan Portaels in Vilvoorde, dat nabij de hoofdzetel van Ricoh Belgium ligt, was het eerste ziekenhuis dat op dinsdag 31 maart 10 tabletten ontving... en dit onmiddellijk bekendmaakte via zijn sociale media.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.