Ricoh slaagt voor strenge Keypoint Intelligence-veiligheidstest voor multifunctionele printers
27.03.2020

Ricoh slaagt voor strenge Keypoint Intelligence-veiligheidstest voor multifunctionele printers

Vilvoorde, 27 maart 2020 – Ricoh maakt bekend dat het een nieuw en streng testprogramma om de beveiliging te certificeren heeft doorlopen. De test wordt geïnitieerd door Keypoint Intelligence - Buyers Lab, de toonaangevende autoriteit in de sector op vlak van het testen en onderzoeken van apparaten.

Het testprogramma voor geconnecteerde multifunctionele printers (MFP) en printers en stelt benchmarks vast op drie vlakken: Device Penetration, Policy Compliance en Firmware Resilience. De tests zijn praktijkgericht en worden in samenwerking met geaccrediteerde securitybedrijven uitgevoerd.
Tijdens de ontwikkeling van het testprogramma – die twee jaar duurde - heeft Keypoint Intelligence input gevraagd aan alle toonaangevende OEM-fabrikanten (Original Equipment Manufacturer) voor document imaging, waaronder Ricoh. Het resultaat is een uitgebreide testsuite die de beveiliging van verschillende variabelen aanpakt om ervoor te zorgen dat de toestellen beschermd zijn tegen mogelijke kwetsbaarheden. De firmware van de IM-serie, de intelligente MFP’s van Ricoh, heeft het Device Penetration-gedeelte van de suite doorstaan.
Jamie Bsales, Director, Solutions & Security Analysis by Keypoint Intelligence, zegt hierover: "Ricohs engagement om deel te nemen aan het testprogramma benadrukt de dat Ricoh de beveiliging van de apparaten voor zijn klanten zeer belangrijk vindt. Deze eerste uitgebreide testronde omvatte zowel geautomatiseerde als handmatige 'hacking'-pogingen om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot de apparaten en tot het testnetwerk. Deze praktische penetratietests bevestigden dat de firmware van nieuwste Ricoh IM-serie de juiste beveiligingsmechanismen en -instellingen heeft om de apparaten veel minder kwetsbaar te maken voor aanvallen van buitenaf."
Eric Gryson, CEO Ricoh België & Luxemburg, voegt hieraan toe: "Het doorstaan van zo'n strenge test die inspeelt op een zakelijke uitdaging is een bewijs van het belang en de waarde die we hechten aan informatiebeveiliging. Door onze klanten te helpen hun activiteiten te beveiligen met betrouwbare, goed presterende en veilige apparaten kunnen zij zich concentreren op hun kernactiviteiten."

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.