Onze activiteiten in Europa

Expertise uitbreiden, verwachtingen overtreffen.

Wij organiseren kennis, transacties en interactie.

Wij verbinden inzicht met resultaat.

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Verwante links

 • Milieu

  Green leaf.

  Het behoud van het milieu heeft een belangrijke plaats in onze bedrijfsstrategie.

Om u de beste service te kunnen bieden, breiden we onze expertise voortdurend uit. Wij helpen u de waarde van uw informatie te vergroten. We zetten de kennis van vandaag om in het succes van morgen. Samen met u organiseren wij kennis, transacties en interactie. Met onze technologie en diensten verlopen uw bedrijfsprocessen vloeiender en efficiënter. Daardoor nemen de productiviteit en winstgevendheid van uw organisatie toe.

Wij blijven in ontwikkeling. Zo kunnen wij u steeds de beste ondersteuning garanderen bij het efficënt beheren van uw informatie, het verhogen van uw productiviteit en het borgen van de continuïteit van uw bedrijf.

Ricoh heeft in de loop der tijd een visie ontwikkeld op bedrijfsvoering, het leven en milieubehoud. We zijn betrokken bij het ontwikkelen van manieren waarop werknemers van de volgende generatie kennis verwerken.

Met betrekking tot Managed Document Services gaan we nog verder. We onderzoeken hier niet alleen hoe organisaties kennis vergaren, maar ook hoe ze informatie verwerken en workflows beheren. Met deze expertise helpen wij u om voordeel te halen uit wat we zien als het meest vitale aspect van een bedrijf – informatie, of informatiekapitaal. 

Hier vindt u informatie over wat wij u te bieden hebben: (koppelingen naar MDS, outsourcing, IT-services, kantoorplossingen etc.)

Onze overtuigingen
Wij vinden de ambities van onze klanten belangrijk en zijn ervan overtuigd dat ze waargemaakt, en zelfs overtroffen, kunnen worden door het toepassen van kennis.

Wij geloven in het verbeteren van de efficiëntie van uw diensten, producten en werkwijze: grotere efficiëntie kent alleen voordelen.

Wij geloven in harmonie met de omgeving, in het vereenvoudiging van het leven en in het ondersteunen van kennisbeheer.

Bovenal geloven wij dat onze omgeving, ons leven en ons werk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en niet los van elkaar beschouwd kunnen worden.

Bij onderzoek en ontwikkeling worden wij gedreven door uw zakelijke uitdagingen. Jaarlijks investeren wij tot 6% van onze opbrengst in onderzoek en ontwikkeling. Daarbij ligt de focus op technologieën die nieuwe manieren van werken ondersteunen en die het gemakkelijk maken om informatie te benaderenen te delen. De aandachtsgebieden van onze R&D zijn:

 • het milieu: beperking van de belasting van het milieu bijvoorbeeld door het gebruik van uit biomassa vervaardigde kunststoffen 

 • kantooroplossingen 

 • printen 

 • beeldverwerking en beeldverwerkingsapparatuur.

In ons duurzaamheidsrapport vindt u een overzicht van onze economische, sociale en ecologische aandachtspunten. Zie Ricoh Europa duurzaamheidsrapport 2010

Onze successen
Wij hebben vaak correct voorzien wat de markt ging vragen en daar aan voldaan. Daarnaast hebben we voortdurend onze standaard voor kwaliteit, efficiëntie van werkprocessen, milieubewustzijn en duurzaamheid verhoogd. Dit zijn enkele van onze successen:

* Enige aanbieder van documentmanagentsystemen die lid is van de European Foundation of Quality Management (EFQM); een van onze internationale bestuurders wordt door Europese zakelijke leiders erkend voor de uitstekende integratie van duurzaamheid en bedrijfsexpertise.

 • In 2010 won Ricoh Duitsland de Ludwig Erhard Preis voor bedrijfsexpertise.

 • In 2010 kregen wij van de EFQM de 5-Star Excellence Award.

 • In 2007 en 2009 kregen onze kleurenprinters van Buyers Laboratories de titel 'Colour Printer Line of the Year'.

 • Ook in 2009 werden zowel de UK Excellence Award als de 'British Quality Foundation Gold Medal' aan ons toegekend.

 • In 2006 werden wij met de lancering van de Aficio SP 9100DN de nieuwe benchmark voor High Street productie en hostprinting.

 • Ook in 2006 won Ricoh Europe B.V. De 'Duke's Choice Award' voor Secure Printing Services.

 • In 2005 kregen twee van onze machines het predikaat 'Pick of the Year'.

 • In 2004 ontving Ricoh Europe B.V. de CompTIA®CDIA+™ Achievement Award.

Ricoh Europa is actief in 70 landen en heeft er een dubbele hoofdzetel in Londen in Amstelveen. Onze verkoop-, productie- en servicevestigingen omvatten drie Europese Green Centres (Groot-Brittannië, Nederland en Duitsland) en vijf magazijnen voor onderdelen (in Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië). Daarmee kunnen een snelle service garanderen.

We hebben in Europa vier productievestigingen die volgens de hoogste milieu- en kwaliteitsnormen werken. Ze bevinden zich in Telford, Wellingborough en Stirling in Groot-Brittanië en in het Franse Colmar. Ze produceren onze multifunctionele apparaten, faxapparaten, accessoires en thermisch papier. Alle fabrieken zijn in bezit van de ISO14001-certificering, de internationale norm voor milieubeheer.

Ricoh UK Products Ltd (RPL) in Telford produceert kunststofmallen, digitale kopieermachines, toner en tonerflessen en drums voor organische fotoconductoren.

Ricoh Industrie France SAS (RIF) produceert digitale kopieermachines, toner, fusing rrollers, thermisch papier en thermische transferriemen.

GR Advanced Materials (GRAM) in Stirling produceert digitale printeraccessoires en heeft expertise op het gebied van ultradunne filmcoating, -laminering en emulsieformulering.

Het Europese configuratie- en distributiecentrum (ECDC) is gevestigd in Bergen op Zoom. Het kan dagelijks meer dan 4.300 orders verwerken voor heel Europa, Israël, Zuid-Afrika en India. De gemiddelde tijdspanne tussen ontvangst van de order en verzending is 3 uur.

Het in Nederland gevestigde European Spare Parts Cenre (ESPC) heeft meer dan 55.000 onderdelen op voorraad voor al onze apparaten.

Onze verkooporganisaties
Wij hebben 23 organisaties voor directe verkoop in 19 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daardoor kunnen wij u altijd van dienst zijn met specifieke lokale expertise.

Hier vindt u onze vestiging bij u in de buurt.

Overal ter wereld breiden we onze verkooporganisaties, dienstverlening en portfolio uit. Onze uitbreidingen in Europa sinds 1995:

1995 - overname van de NRG Group PLC, bestaande uit Nashuatec, Rex-Rotary, Gestetner) ter versterking van onze Europese verkooporganisatie.

2001/2002 - overname van Lanier en Savin voor het vergroten van onze ondersteuningscapaciteit en uitbreiding van onze portfolio's in Europa.

2004 - overname van Hitachi en IBM Print Divisions ter uitbreiding van onze portfolio met nieuwe diensten en producten.

2006 - overname van Danka en IKON France voor versterking van onze serviceorganisatie in Europa.

2008 - overname van IKON Office Solutions Inc. ter uitbreiding van ons verkoop- en servicenetwerk en versterking van onze production printing divisie.

2009 - overname van Carl Lamm, waarmee we onze portfolio konden uitbreiden met IT-oplossingen.

2010 - overname van InfoPrint Solutions, waardoor we op het gebied van de beeldverwerkingsoplossingen de positie van marktleider kregen.

Naar boven