Overeenstemming met wet- en regelgeving (Compliance)

Voldoen aan verplichtingen, restricties en wettelijke voorschriften - het beter doen.

Groen op alle vlakken. Hoe we de wettelijke normen overtreffen.

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Verwante links

  • Biodiversiteit

    Solar panels and a wind farm under a blue sky.

    Biodiversiteit behouden door ondernemen en bij te dragen aan de samenleving.

Onze milieuvriendelijke filosofie begint al in 1936 en zorgt er nu voor dat de Ricoh Group de Europese milieunormen overtreft. Onze gecombineerde ecologische inspanningen resulteren tussen 2000 en 2008 tot een winstbijdrage van $1,266 miljard. Sinds 2007 hebben we onze CO2-uitstoot met 45.000 ton verminderd. We streven ernaar onze impact op het milieu te verminderen met 88% tegen 2050 in vergelijking met 2000.

Waste Electrial and Electronic Equipment (WEEE)

De WEEE-voorschriften eisen dat het gewicht van producten die op de markt gebracht worden nauwkeurig wordt gemeten en dat er voldaan wordt aan alle recyclingeisen. We zorgen ervoor dat afval van apparaten niet op de stortplaats terechtkomt. Productonderdelen worden indien mogelijk opnieuw gebruikt in onze herstelprogramma's.

Naar boven

Information Security Management System (ISMS)

  • Wij wissen de gegevens op de harde schijf van machines die bij ons retour komen. Daarmee verzekeren wij de beveiliging van data en voldoen wij aan onze ISMS-accreditatie.

  • Bij het ontwerpen van hardware en software zorgen wij al vanaf het begin voor beveiliging. In 2002 ontvingen wij als eerste organisatie de ISO/IEC 15408-certificering voor een digitale multifunctionele printer.

  • Wij pakken informatiebeveiliging wereldwijd consistent aan. In 2004 ontvingen wij de ISO27001-certificering voor al onze vestigingen. Een uniek succes voor een bedrijf in de documentmanagementsector.

Naar boven

Restriction of Hazardous Substances (RoHS)

In de EU richtlijnen voor de beperking van gevaarlijke stoffen (RoHS) liggen zes gevaarlijke stoffen vast die niet mogen voorkomen in producten die op de markt gebracht worden. Gezondheid en veiligheid heeft voor ons de hoogste prioriteit. Daarom hebben wij bovenop de zes stoffen uit de RoHS-richtlijnen nog zes gevaarlijke stoffen verbannen.

Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals (REACH)
De REACH-regelgeving vereist registratie en beheer van alle chemische stoffen die een bedrijf gebruikt. Ook hier gaan wij een stap verder. Wij hanteren ons eigen strikte Chemical Substance Management System waar wij ook onze leveranciers aan houden.

De voorschriften van Producer Responsibility Obligations (Packaging Waste)
Bedrijven moeten hun recyclingactiviteiten gedetailleerd rapporteren. Wij brengen een jaarlijks verslag uit van onze successen op het vlak van hergebruik van grondstoffen en recycling. Daarnaast houden we ons strikt aan de bepalingen zoals die voor verpakkingen gelden.

Naar boven