Innovatie en R&D

Innovatie leidt tot ideeën

Innovatie is alles.

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Door ons geloof in innovatie en inzicht in de wensen van de gebruikers hebben wij ons sinds 1936 ontwikkeld van producent van fotopapier tot wereldleider op het gebied van documentbeheer. Bij de vernieuwing van onze technologieën, services en software houden wij de doeltreffendheid ervan scherp in het oog. We zorgen ervoor dat het eindresultaat altijd intuïtief in gebruik is.

Bij het ontwerp en de ontwikkeling van baanbrekende innovaties evalueren wij onze producten en diensten altijd vanuit uw oogpunt. We maken in onze R&D-processen gebruik van onze jarenlange ervaring en van de inbreng van onze Technology Centres overal ter wereld.

De innovaties die zo ontstaan verbeteren uw bedrijfsprocessen, documentstromen en productiviteit. En zij helpen u bij het beperken van uw 'ecologische voetafdruk'. Met onze oplossingen voor informatiebeheer bespaart u tijd en geld. U krijgt van ons persoonlijke en flexible dienstverlening en wij zetten altijd net een stap meer.

Waar het begint

Onze R&D-divisie richt zich op vier aandachtsgebieden.

 1. Het milieu: wij streven ernaar bij te dragen aan een duurzamere samenleving in elk stadium van de levenscyclus van een product. Bijvoorbeeld door het gebruik van kunststoffen uit biomassa en droge wastechnologie.

 2. Kantooroplossingen: wij bieden een IT-omgeving die kennisbeheer vereenvoudigt.  Een omgeving die zich - bijvoorbeeld - richt op de mogelijkheid om visueel te zoeken. En op vooruitstrevende infrastructuurtechnologieën en de toepassing daarvan in producten en documentbeveiliging.

 3. Printen: wij concentreren ons op technologieën voor multifunctionele apparatuur en printers voor kantoor en de production printing omgeving. Hoge kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid staan hierbij voorop.

 4. Beeldverwerking en beeldverwerkende apparatuur: we integreren optische/beeldverwerkende processen en elektronische technologieën voor apparatuur. Ook richten we ons op printbare elektronica voor vervaardiging van het transistorcircuit en op technologieën voor kleurreflectieve weergave.

Wij gaan verder dan de ontwikkeling van uitzonderlijke technologieën, software en diensten. Wij transformeren werkomgevingen door functionaliteit toe te voegen.

Onze stategie wordt ontwikkeld door ons wereldwijde team van experts  op basis van kernwaarden en ons inzicht in uw wensen. Dankzij die strategie gaan wij voorop in het moderniseren  van werkomgevingen.

Hieronder staat een aantal voorbeelden van onze innovaties.

Het bevorderen van open innovatie - wereldwijde partners

 • Wij bevorderen 'open innovatie' met als doel gezamenlijk onderzoek door wereldwijd samenwerkende partners. 

 • Wij werken samen met grote industriële organisaties, de academische wereld en overheden. 

 • het Ricoh Developer Programme werkt samen met een gemeenschap van softwareontwikkelaars.

Inzicht in de klant
* Ons Europese Technologiecentrum ontwikkelt oplossingen op maat om te voldoen aan de specifieke eisen van elke klant. Elk kaar worden klanten uitgenodigd om onze nieuwe ontwikkelingen te bekijken, te beoordelen en te beïnvloeden voordat ze op de markt gebracht worden.

Intern verpakken verkort de doorlooptijd en beperkt de milieubelasting
Onze efficiënte verpakkings- en leveringsmethode verkorten de doorlooptijd van orderinname tot aflevering. Optionele componenten worden in de fabriek bijgevoegd. Wij leveren in herbruikbare rekken in plaats van 'wegwerp' verpakkingsmaterialen. Daardoor beperken we zowel de belasting van het milieu en de doorlooptijd.

Meer informatie over onze innovatie:  www.ricohinnovations.com en www.ricoh.com/srcb

De belangrijkste disciplines binnen onze internationale R&D-divisies zijn:

Research & Development Operation

 • Corporate Technology Development Group 

 • Corporate Technology Planning Centre 

 • Printing Technology Development Centre 

 • Office Solution Technology Development Centre 

 • Imaging Technology Development Centre 

Research & Development Group

 • Core Technology Research Centre 

 • Advanced Technology R&D Centre 

 • Tohoku R&D Centre

Een wereldwijd expertisenetwerk - onze R&D-centra

 • R&D HQ, Yokohama, Japan: voor uiteenlopende technologieën en voor praktische toepassingen. 

 • Ricoh Technology Centre, Kanagawa, Japan: meer dan 5.000 experts die beeldverwerkingsapparaten ontwikkelen. 

 • Ricoh Innovations, Silicon Valley, USA: mobiele zakelijke toepassingen en beeldverwerkingsontwikkeling. Ricoh Innovations Inc. 

 • Ricoh Software Research Centre, Beijing, China: ontwikkeling van beeld- en videoverwerking, geavanceerde informatiesystemen, systeemcontroles en embedded systemen. Software Research Centre Beijing Co. Ltd  

 • Ricoh Imaging Technologies, Shanghai, China: ontwerp en ontwikkeling van kantoorapparatuur. 

 • European Technology Centre, Londen, VK: klantspecifieke oplossingen

Meer informatie over onze innovaties: www.ricohinnovations.com en www.ricoh.com/srcb

Technologische innovaties liggen aan de basis van het Ricoh Developer Programma™ (RiDP™). Dit geeft toegang tot de ondersteuning, de tools en de diensten die u nodig heeft om nieuwe of bestaande oplossingen met hardware en software van Ricoh te integreren.

Het programma heeft een lidmaatschap van vijf niveaus om aan verschillende eisen van ontwikkelaars en hun organisaties te voldoen. Elk van deze niveaus biedt een gedifferentieerde toegang tot ontwikkelingstools, ingenieursupport, technische hulpbronnen en training.

Onafhankelijke softwareverkopers, Major en Strategic Accounts van Ricoh en instellingen voor hoger onderwijs kunnen een lidmaatschapsaanvraag indienen. Wilt u uw oplossing direct  inbedden in uw hardware of software van Ricoh als commerciële ontwikkelaar? Of misschien wilt u uw printer- of faxdrivers configureren? Of wilt u middleware ontwikkelen voor integratie met Document Managementsystemen? Of de tools gebruiken als onderdeel van uw lessen? Met RiDP is het allemaal mogelijk.

Klik hier voor meer informatie.

Naar boven