Ricoh toont op FESPA 2017 hoe het printbedrijven ondersteunt als nieuwe marktbetreders

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Ricoh toont op FESPA 2017 hoe het printbedrijven ondersteunt als nieuwe marktbetreders

Ricoh Europe, Londen, 14 maart 2017 – Ricoh zal op FESPA 2017, dat van 8 tot en met 12 mei plaatsvindt in Hamburg, printbedrijven helpen om nieuwe marktkansen te identificeren met haar brede portfolio van creatieve oplossingen.

20170313 Ricoh supports new market moves for print service providers at FESPA

Ricoh Pro™ L4160 grootformaat latexprinter

Bezoekers zullen ontdekken hoe ze hun dienstenaanbod kunnen versterken met breedformaat-, grootformaat- en flatbedsystemen uit Ricoh’s uitgebreide aanbod, dat wordt ondersteund door een suite van specifieke softwareoplossingen. Ook te zien op de beurs zijn DTG-printoplossingen (Direct-To-Garment) van Anajet, een bedrijf van Ricoh.

“Ricoh heeft een veelzijdig aanbod van hardware- en softwareoplossingen opgebouwd om printbedrijven te ondersteunen bij hun inspanningen om nieuwe productiewerelden te ontsluiten”, zegt Benoit Chatelard, Vice President, Production Printing, Ricoh Europe. “Ricoh is uitgegroeid tot een totaalaanbieder van oplossingen voor communicatie-uitingen in de markt voor sign & display graphics. Van roll-to-roll tot grootformaat, flatbed, software en digitale textielprintsystemen: klanten vinden het nu allemaal bij Ricoh. Met een sterke focus op innovatie en gebundelde expertise maken wij het mogelijk om met vertrouwen te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige, rendabele oplossingen.”

Een primeur is dat Ricoh voor het eerst in Europa het 1,65 meter brede EFI VUTEK H1625 hybride roll-to-roll/flatbed LED UV-systeem zal demonstreren, dat vier kleuren plus wit biedt en de mogelijkheid om meerdere lagen in één doorgang te printen. Het is ook uitgerust met grijstinttechnologie voor acht grijsniveaus met variabele druppelgroottes. Het systeem is ideaal voor backlit displays, indoor & outdoor signage, posters, POS-materiaal (Point-Of-Sale), displays en graphics voor beurzen.

Ook aanwezig op de beurs is de Ricoh Pro™ L4160 grootformaat latexprinter. Deze milieuvriendelijke technologie maakt gebruik van Ricoh’s eigen solventvrije watergedragen AR-inkten (Aqueous Resin). De Ricoh Pro L4100-serie is voorzien van de nieuwste generatie van Ricoh’s eigen piëzo-printkoppen met een variabele druppelgrootte: de kleinste latexinktdruppels zijn slechts vier picoliter. Zo kunnen er duurzame afdrukken gemaakt worden voor binnen- en buitentoepassingen. Een ander belangrijk voordeel van de printer is de geringe milieubelasting dankzij de lagere temperatuur van zijn printverwarmer ten opzichte van de naaste concurrerende modellen. Dat maakt een bijzonder efficiënt stroomverbruik mogelijk.

De Ricoh-technologie zal in actie te bewonderen zijn naast de MPC W2201SP kleuren grootformaat MFP. Die stelt gebruikers in staat om te kiezen tussen copier-/printer- of scannerfunctionaliteiten en optimaal gebruik te maken van Ricoh’s zeer betaalbare, ecologisch duurzame, op pigment gebaseerde Liquid GelTM-inkttechnologie om af te drukken op gewoon papier, fotopapier of blueback media. Als veelzijdig systeem is de MPC W2201SP geschikt voor uiteenlopende output. Zo kan het reclame- en andere grafische toepassingen voor buiten- en binnenomgevingen printen.

Chatelard voegt eraan toe: “FESPA 2017 is voor printbedrijven de perfecte plek om samen met Ricoh te bekijken hoe ze nieuwe markten kunnen betreden om hun marktbereik, prestige en rentabiliteit te vergroten. Wij zijn er trots op dat de Ricoh-systemen op de beursvloer een milieuvriendelijkere benadering van productie ondersteunen met lagere printtemperaturen en een lager stroomverbruik.”

In haar softwarestudio zal Ricoh MarcomCentral SaaS-services (Software-as-a-Service) demonstreren met mogelijkheden voor web-to-print, marketing asset management (MAM) en een door ColorGATE aangestuurde breed- en grootformaat workflow met een eenvoudige menustructuur, zodat gebruikers precies de functies kunnen kiezen die ze nodig hebben.

Bij Arjowiggins op stand B45 in hal 6B zal een Ricoh Pro C7110X kleuren losblad productiesysteem in actie te zien zijn met nieuw transferpapier voor digitaal dat geschikt is voor een breed scala aan textielproducten.

Ricoh zal gedurende het hele evenement aanwezig zijn op stand C10 in hal B4L.

Naar boven

| Over Ricoh |
Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat al meer dan 80 jaar de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh met services en technologieën die inspireren tot innovatie, aanzetten tot duurzaamheid en helpen de business te groeien. Dit doen we met oplossingen op het gebied van printing, document management, production printing, visual communications, IT- en outsourcingsdiensten, digitale camera’s en industriële oplossingen.


Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in ongeveer 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2016 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.209 miljard yen (ongeveer 19,6 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar www.ricoh-europe.com

Neem voor meer informatie contact op met:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
Tel.: +44 (0) 20 3033 3766
E-mail: press@ricoh-europe.com
Ricoh op drupa: www.ricoh-europe.com/drupa2016
Website: www.ricoh-europe.com
Vind ons op Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Volg ons op Twitter: www.twitter.com/ricoheurope

Naar boven