Ricoh Belgium heeft de afgelopen twee jaar zijn personeelsbestand met 15% verhoogd

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Ricoh Belgium heeft de afgelopen twee jaar zijn personeelsbestand met 15% verhoogd

20170327 Ricoh Belgium a augmenté de 15% son effectif, ces deux dernières annéesSinds 2 jaar hebben de grote ondernemingen, zoals Ricoh Belgium, drie vierde van de banen in België gecreëerd

Vilvoorde, 27 maart 2017 – De afgelopen twee jaar heeft Ricoh Belgium het aantal van zijn werknemers met 15% verhoogd en telt nu 725 werknemers. Deze positieve cijfers komen overeen met de resultaten gepubliceerd door de RSZ (Rijksdienst voor Sociale Zekerheid) in verband met de creatie van nieuwe banen. Uit deze cijfers blijkt dat de grote ondernemingen van meer dan 200 werknemers, zoals het geval is voor Ricoh Belgium, sinds 2014 drie vierde van de 83.742 nieuwe Belgische banen in de privésector hebben gecreëerd. Dit is een opmerkelijke tendens aangezien de kleine ondernemingen goed zijn voor 56% van de tewerkstelling in de privésector.

Met de uitbreiding van de afdelingen Business Process Services en IT services en de overname van het bedrijf Upfront is Ricoh Belgium de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. De onderneming is dus regelmatig op zoek naar nieuwe talenten om bij hen te komen werken en om beter de klanten tevreden te stellen. Ricoh Belgium stelt op dit moment 725 personen tewerk, 216 van hen zijn vrouwen. Het is opvallend te kunnen vaststellen dat van het officiële personeelsbestand ongeveer 450 werknemers al sinds 10 jaar bij Ricoh werken. De meerderheid van de leden van het directiecomité maken al meer dan 20 jaar deel uit van de onderneming. Dat is het geval voor Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg, die dit jaar zijn 30ste verjaardag bij het bedrijf viert!

Een hele carrière bij Ricoh

Na zijn studies boekhouden aan de École Pratique des Hautes Études Commerciales (EPHEC) begint Eric Gryson in 1987 bij Ricoh te werken als Indirect Sales Manager, in 1990 wordt hij Product Manager. Hij klimt daarna succesvol op de ladder en bekleedt de functies van Marketing Manager en Assistant General Manager, in 2000 wordt hij General Manager van Ricoh Belgium. In 2007, met de toenadering tussen Ricoh Belgium en NRG/Nashuatec Belgium, wordt Eric Gryson Chief Operating Officer (COO) van Ricoh Belgium. In nauwe samenwerking met Michel De Bosschere zet hij de nieuwe structuur op punt van Ricoh als marktleider voor het zwart-wit kopiëren, met 39% marktaandeel in België. In 2009 neemt Eric Gryson de leiding op zich van Ricoh voor België en Luxemburg en wordt zo, na 22 jaar in de onderneming, CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg. Onder zijn leiding wordt de samensmelting van NRG/Nashuatec een feit. Eric Gryson heeft ook de fusies met Infotec Belgium in 2009, InfoPrint Solutions in 2011 en de overname van Upfront in 2015 met succes afgerond.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg wil een moderne ondernemer zijn en vindt het belangrijk goede contacten met zijn medewerkers op te bouwen: “Bij Ricoh staat de mens centraal. Onze medewerkers opteren voor een samenwerking op lange termijn in een hightechomgeving waarin de balans tussen werk en privéleven nooit uit het oog wordt verloren. Er is steeds meer ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling en ambitie. Een job bij Ricoh, dat bestaat niet echt… We bieden alleen carrières! Dankzij specifieke opleidingen kunnen onze medewerkers hun professionele kennis verbeteren en ze daarna in de praktijk toepassen. Op deze manier biedt Ricoh hen reële carrièremogelijkheden in functie van hun interesses en vaardigheden.”

Voor Eric Gryson is “Mens sana corpore sano” meer dan enkel een uitdrukking! Hij is heel creatief als het gaat om zijn medewerkers te motiveren een gezonde levensstijl aan te nemen: ze kunnen de hele dag gebruik maken van gym balls en deskbikes. Ricoh organiseert ook regelmatig dagen zonder lift, om zo elke werknemer te verplichten de trappen te gebruiken; een originele manier om fysieke gezondheid en energiebesparing te combineren.

Naast tijd voor het werk is er bij Ricoh ook tijd voor amusement! Zo organiseert de onderneming gedurende het hele jaar verschillende activiteiten: barbecues in de zomer, happy hours op verschillende momenten van het jaar, een family day… Alle verjaardagen worden op het einde van elke maand gevierd in het kantoor van Eric Gryson!

Om ervoor te zorgen dat de tewerkstellingscijfers blijven groeien, heeft Ricoh altijd verschillende vacatures! Om er meer over te weten, klik hier.

Naar boven

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat al meer dan 80 jaar de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh met services en technologieën die inspireren tot innovatie, aanzetten tot duurzaamheid en helpen de business te groeien. Dit doen we met oplossingen op het gebied van printing, document management, production printing, visual communications, IT- en outsourcingsdiensten, digitale camera’s en industriële oplossingen.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in ongeveer 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2016 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.209 miljard yen (ongeveer 19,6 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.be/presse

Voor meer informatie, contacteer:
Blue Chilli
Sophie Lambert
Tel.: +32 (0) 477 91 45 72
E-mail: sophie@bluechilli.be
Website: www.bluechilli.be

Naar boven