Nieuwe RICOH Streamline NX combineert apparaat- en informatiebeheer in krachtig platform

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Nieuwe RICOH Streamline NX combineert apparaat- en informatiebeheer in krachtig platform

Deze nieuwe versie neemt IT-zorgen over en vereenvoudigt het werk door diverse capaciteiten in één gebruiksvriendelijke interface te bundelen.

Vilvoorde, 31 augustus 2017Ricoh kondigde vandaag opmerkelijke verbeteringen aan voor zijn bekende RICOH Streamline NX-applicatie. Het doel is om nog meer processen die dagelijks worden gebruikt, in een enkele, eenvoudige interface onder te brengen. Deze updates zorgen voor een nog grotere efficiëntie voor bedrijven overal ter wereld. Denk maar aan een betere automatisering voor het scannen en indexeren van documenten, een vlotte toegang via een eenvoudige gebruikersauthentificatie en minder afval door 'verweesde papieren afdrukken'. Dit wordt mogelijk gemaakt door de werkstroom te optimaliseren en apparaat- en informatiebeheer rechtstreeks in het softwareplatform te integreren. Streamline NX is speciaal ontwikkeld om aan de diverse behoeften van allerlei klanten – groot of klein – tegemoet te komen en om mee te veranderen naarmate deze behoeften veranderen.

Nu digitale werkplekken snel toenemen, merken we dat steeds meer bedrijven uiteenlopende oplossingen omarmen om voor specifieke behoeften een antwoord te vinden. Streamline NX is wereldwijd toegankelijk en biedt gebruikers een slimmere werkmethode door voor deze meervoudige behoeften een enkele oplossing aan te reiken waarmee IT-zorgen afnemen en de dagelijkse activiteiten van medewerkers worden vereenvoudigd. Dankzij de veelzijdige en efficiënte Streamline NX moeten organisaties hun medewerkers slechts opleiden voor één softwareoplossing voor apparaatbeheer, afdrukken, kopiëren, scannen, faxen en bijbehorende werkstromen. Gebruikers kunnen zich gewoon naar een apparaat begeven, hun ID-kaart erdoorheen halen en vervolgens documenten scannen naar diverse bestemmingen met optische tekenherkenning en metadata of gevoelige afdruktaken ophalen zonder het risico dat ze deze in de uitvoerlade achterlaten. Met de gebruiksvriendelijke software kunnen gebruikers ook snel en gemakkelijk rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaat afdrukken. Gepersonaliseerde werkprocessen kunnen taken die in het verleden vrij complex waren, vereenvoudigen tot enkele tikken op het scherm. Medewerkers verplaatsen de informatie naar de gewenste locatie, op het gewenste tijdstip en in het gewenste formaat. Streamline NX biedt ondersteuning voor max. 100.000 apparaten op de hoofdserver. Dankzij de mogelijkheid om tot 250 machtigingsservers toe te voegen, kunnen organisaties voor alle relevante apparaten voordeel halen uit deze oplossing.

De eenvoud en veiligheid zijn ook bepalend voor de manier waarop IT-afdelingen gebruikmaken van Streamline NX. De software kan diverse gedetailleerde rapporten over het gebruik genereren. Dit geeft een duidelijke kijk en kan beslissingen omtrent groepsbeleid of resourcetoewijzing helpen nemen. Bovendien kunnen apparaten en apparaatgroepen gemakkelijk worden gemonitord en beheerd zowel op als buiten het kantoor, en dit zelfs via een smartphone of tablet. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de instellingen voor een groep multifunctionele printers (MFP's) op één apparaat te bepalen en naar de andere door te sturen. Zo ontstaat er een vertrouwelijke gebruikerservaring voor iedereen binnen de organisatie. Streamline NX verbetert ook de efficiëntie door taken voor offline apparaten automatisch om te leiden naar een gelijkwaardig online alternatief. Hierdoor kan het beleid m.b.t. duurzaam printen worden nageleefd en kan er tevens rekening worden gehouden met de opgelegde budgettaire limieten voor specifieke gebruikers of projecten. Streamline NX is een zeer handige oplossing om documenten en formulieren te integreren in de digitale werkmethoden van een organisatie en maakt hierbij gebruik van een krachtige optische tekenherkenning (OCR) voor de creatie van bewerkbare gegevensbestanden. Daarnaast kunnen een optionele zonale OCR en barcodeherkenning bepaalde data extraheren ter ondersteuning van vooraf bepaalde routeringswerkstromen.

Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium/Luxembourg, zegt: "Het is voor bedrijven een grote uitdaging om die ene oplossing voor elk documentproces te vinden. We leven niet in een tijdperk van 'big data' maar van 'gigantische data' en daardoor voelen sommige medewerkers zich overweldigd door de veelheid aan informatie en processen waarmee ze worden geconfronteerd. Streamline NX biedt een gebruiksvriendelijk platform aan dat de manieren van werken kan verbeteren en bedrijven ondersteunt naarmate ze in dit digitale tijdperk groeien."

Voor meer informatie over het volledige aanbod van producten, diensten en oplossingen van Ricoh voor innovatieve en intuïtieve werkmethoden gaat u naar www.ricoh.be.

Naar boven

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat al meer dan 80 jaar de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh met services en technologieën die inspireren tot innovatie, aanzetten tot duurzaamheid en helpen de business te groeien. Dit doen we met oplossingen op het gebied van printing, document management, production printing, visual communications, IT- en outsourcingsdiensten, digitale camera’s en industriële oplossingen.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in ongeveer 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2016 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.209 miljard yen (ongeveer 19,6 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.be/presse

Voor meer informatie, contacteer:
Blue Chilli
Sophie Lambert
Tel.: +32 (0) 477 91 45 72
E-mail: sophie@bluechilli.be
Website: www.bluechilli.be

Naar boven