Nieuwe Ricoh Pro™ C5200s ondersteunt flexibele productie

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Nieuwe Ricoh Pro™ C5200s ondersteunt flexibele productie

Vilvoorde, 31 januari 2017Ricoh lanceert de Ricoh Pro C5200s-serie van digitale kleuren losblad productiesystemen, die grafimediabedrijven en centrale repro’s in staat stelt om hun aanbod van diensten uit te breiden dankzij flexibele productiemogelijkheden.

20170131 new ricoh pro c5200s
De flexibiliteit van de digitale kleuren losblad productiesystemen van de Ricoh Pro C5200s-serie stelt grafimediabedrijven en centrale repro’s in staat om hun aanbod van diensten uit te breiden.

De Ricoh Pro C5200s en Ricoh Pro C5210s ondersteunen printshops, commerciële drukkerijen, huisdrukkerijen en centrale repro- en marketingomgevingen in hun zoektocht naar manieren om creatief drukwerk te leveren met een hoge responsiviteit.

De nieuwe serie biedt printsnelheden van 65 en 80 pagina’s per minuut bij 1.200 x 4.800 dpi en print op een bredewaaier van media tot 360 g/m². Om gebruikers te ondersteunen, heeft de geïntegreerde papierbibliotheek een intuïtieve gebruikersinterface. De beeldkwaliteit is vergelijkbaar met de output van de hogere klassen van Ricoh’s digitale kleuren losblad productiesystemen. Nauwgezette registratie, printen van rand tot rand en printen op lange vellen tot 1.260 mm zijn andere voorbeelden van hoe deze serie helpt om optimaal in te spelen op marktbehoeften.

Voor boekjesproductie, een belangrijke toepassing voor veel printprofessionals, is er een kaftinvoegeenheid en boekjesafwerkeenheid met rugniet- en vouwmogelijkheden beschikbaar als optie voor de Pro C5200s. 

“Met de Ricoh Pro C5200s-serie kunnen wij production printomgevingen helpen om hun mogelijkheden te versterken”, zegt Benoit Chatelard, Vice President, Production Printing, Ricoh Europe. “Dankzij de ruime keuze aan media en diverse afwerkingsopties die voorheen alleen beschikbaar waren op Ricoh’s productiesystemen met hogere specificaties, kunnen klanten creatieve diensten aanbieden in kleine oplagen met snelle doorlooptijden, inclusief enveloppen en langere vellen voor in drieën gevouwen en in vieren gevouwen drukwerkopties.” 

“Wij willen dat grafimediabedrijven en centrale repro’s dankzij ons sterk ontwikkelde productieportfolio vol vertrouwen ‘ja’ kunnen antwoorden als klanten vragen naar een dienst.”

Met haar papiercapaciteit tot 8.250 vellen ondersteunt de Ricoh Pro C5200s-serie lange productieruns, ook met mediawissels. Interessant is dat deze serie het mogelijk maakt om een krachtige productieprinter in huis te halen die relatief weinig ruimte inneemt en gemakkelijk past in uiteenlopende omgevingen.

De Ricoh Pro C5200s-serie is nu commercieel verkrijgbaar en wordt in Europa voor het eerst getoond op Sign & Print Scandinavia 2017, Stockholm, dat plaatsvindt van 7 tot en met 9 februari.

Naar boven

| Over Ricoh | 
Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat al meer dan 80 jaar de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh met services en technologieën die inspireren tot innovatie, aanzetten tot duurzaamheid en helpen de business te groeien. Dit doen we met oplossingen op het gebied van printing, document management, production printing, visual communications, IT- en outsourcingsdiensten, digitale camera’s en industriële oplossingen.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in ongeveer 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2016 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.209 miljard yen (ongeveer 19,6 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.be/presse

Voor meer informatie, contacteer:
Blue Chilli
Sophie Lambert 
Tel.: +32 (0) 477 91 45 72