Julie Belmans komt aan het hoofd van de HR-afdeling van Ricoh Belgium & Luxembourg

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Julie Belmans komt aan het hoofd van de HR-afdeling van Ricoh Belgium & Luxembourg

Vilvoorde, 5 octobre 2017 - Julie Belmans (42) werd benoemd tot Director Human Resources van Ricoh Belgium & Luxembourg. Ze wordt verantwoordelijk voor het personeelsbeheer van de vestiging in België (725 medewerkers) en Luxembourg (50 medewerkers). Deze jonge mama van 2 kindjes ging in 2010 bij Ricoh aan de slag en krijgt nu als nieuwe taak om een optimale HR-strategie op te zetten en uit te rollen.

HR: haar eerste grote liefde...
In juni 1996 behaalt Julie Belmans het diploma Executive Secretary aan het ECSEDI. Ze start haar carrière als HR Team Assistant bij Honeywell. Deze eerste ervaring binnen een HR-afdeling biedt haar de kans om alle facetten van persooneelsbeheer te leren kennen: rekrutering, arbeidsreglementering, opleidingen, HR-processen... Julie beslist om opnieuw te gaan studeren en behaalt in juni 2000 het diploma “Human Resources Management “aan het ISC Saint-Louis. 

In mei 2000 gaat Julie Belmans aan de slag bij Belgacom Skynet als HR Officer voor de afdelingen verkoop, marketing and customer care. Binnen die functie werkt ze nauw samen met de directie van deze drie afdelingen waarvan ze de volledige HR-administratie voor haar rekening neemt. Ze staat er in voor het rekruteren van medewerkers, het opstellen van uurroosters, het uitwerken van behoeftenanalyses, het vinden van creatieve oplossingen om de werknemers te motiveren bij het behalen van hun doelstellingen, het aanbieden van opleidingen (aanvragen beheren, geschikte opleidingen zoeken en daarna opvolgen, procedures en opleidingsplannen opstellen...), het coördineren van ISO-kwaliteitsnormen (audit, communicatie, administratie, actualiserings- en reportingprocedures), het uitvoeren van verlonings- en voordeelanalyses voor de werknemers van Skynet....

Een omweg via verkoop
In 2001 krijgt Julie Belmans de mogelijkheid om een ander onderdeel van de telecomoperator te ontdekken en krijgt ze een commerciële functie bij Belgacom Skynet. De volgende 10 jaar leert ze verschillende aspecten van zowel directe en als indirecte verkoop kennen en bekleedt ze management functies binnen bekende groepen zoals Belgacom, Telenet en Sony.

Terugkeer naar de bron
Maar oude liefde roest niet en ze ambieert opnieuw een HR-functie. Al die jaren binnen de verkoop blijken een extra troef wanneer ze bij Ricoh gaat solliciteren voor de functie van Manager HR Business Partnering. Ze krijgt de job en komt aan het hoofd te staan van een 3-koppig team. Ze fungeert als contactpersoon voor alle personeelsaangelegenheden, eerst voor de afdelingen Customer Service, IT, Finance en HR, en later voor de afdelingen Sales en Marketing. Al vlug wordt ze Manager Business Partnering voor alle afdelingen van Ricoh in België en Luxemburg. In deze functie staat ze in voor de werkherstructurering, rekrutering, planning, talentbeheer en loopbaanontwikkeling. Na 7 jaar in deze functie heeft Julie haar sporen dik verdiend, en wanneer de functie van HR-verantwoordelijke vrijkomt, is het dan ook niet meer dan normaal dat ze zich kandidaat stelt. Het wordt een nieuwe uitdaging die ze zonder twijfel met glans zal doorstaan.

Julie Belmans, Director Human Resources
“Ik ben zeer vereerd dat Eric Gryson, onze CEO, vertrouwen in mij stelt en mij de functie toevertrouwt van HR-directrice voor Ricoh België en Luxemburg. Het wordt een nieuwe uitdaging die ik met de nodige ernst en motivatie aanga. Ik weet dat ik kan rekenen op een team van fantastische medewerkers die steeds bereid zijn om onze HR-activiteiten naar een hoger niveau te tillen. We blijven vasthouden aan een HR-beleid dat overeenstemt met de waarden van ons bedrijf waarbij de mens steeds centraal staat. Om ons concurrentievoordeel te behouden en de innoverende ideeën van Ricoh vooruit te sturen, moeten we kunnen rekenen op talentvolle mensen met een creatieve geest en vernieuwende ideeën die zich volop kunnen ontwikkelen binnen een motiverende en serene werkomgeving.”
Julie Belmans, Director Human Resources

Met de uitbreiding van de afdelingen Business Process Services en IT-services en de overname van Upfront, is Ricoh Belgium de afgelopen jaren sterk gegroeid. Sinds 2015 is het aantal medewerkers van Ricoh Belgium met 15% toegenomen. Vandaag stellen we in België 725 mensen tewerk... en daar zal het niet bij blijven. We zijn dus geregeld op zoek naar nieuw talent om onze rangen te vervoegen en onze vele klanten een uitmuntende service te leveren. Ik ben ervan overtuigd dat Julie Belmans met haar dynamische en gemotiveerde instelling en creatieve geest, de geschikte persoon is om deze personeelsgroei in de juiste banen te leiden.  
Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium/Luxembourg
Naar boven

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat al meer dan 80 jaar de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh met services en technologieën die inspireren tot innovatie, aanzetten tot duurzaamheid en helpen de business te groeien. Dit doen we met oplossingen op het gebied van printing, document management, production printing, visual communications, IT- en outsourcingsdiensten, digitale camera’s en industriële oplossingen.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in ongeveer 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2016 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.209 miljard yen (ongeveer 19,6 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.be/presse

Voor meer informatie, contacteer:
Blue Chilli
Sophie Lambert
Tel.: +32 (0) 477 91 45 72
E-mail: sophie@bluechilli.be
Website: www.bluechilli.be

Naar boven