Voor het achtste jaar op rij staat Ricoh in het lijstje van meest duurzame bedrijven wereldwijd

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Voor het achtste jaar op rij staat Ricoh in het lijstje van meest duurzame bedrijven wereldwijd

Vilvoorde, 30 januari 2012 - Ricoh, marktleider in kantooroplossingen, documentbeheerdiensten en printproductie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf – voor het achtste jaar op rij – is opgenomen in de top 100 van de meest duurzame bedrijven ter wereld. De rangschikking van deze Global 100 is in Zwitserland bekendgemaakt, ter gelegenheid van het Wereld Economisch Forum in Davos.

Dr. Yosie, President en CEO van het World Environment Center, hield recentelijk nog een discours over de beste praktijken op het vlak van duurzame ontwikkeling, en dit tijdens een evenement bestemd voor de klanten van Ricoh. Hij zegt: “Doorheen de hele bedrijfsvoering geeft Ricoh blijk van een excellente benadering voor duurzame ontwikkeling op lange termijn. Op het vlak van beste praktijken geeft het bedrijf ook het goede voorbeeld aan zijn klanten en aan professionals actief binnen de sector. Deze internationale erkenning is volledig verdiend, want Ricoh gaat een stap verder dan de wettelijke verplichtingen en zoekt vrijwillig middelen om zijn impact op het milieu te beperken. Ook de innovatieve diensten voor bedrijven zijn een manier om biodiversiteit te promoten.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, voegt daaraan toe: “Voor het achtste jaar op rij worden opgenomen in de Global 100 van de meest duurzame ondernemingen ter wereld betekent een prestigieuze publieke erkenning voor ons engagement op dit vlak. Het is ook een duidelijke blijk van onze bedrijfscultuur, want we investeren al meer dan 30 jaar in duurzaamheid. In 2005 hebben we strikte doelstellingen vastgelegd voor de vermindering van onze impact op het milieu. Tegen 2050 moet een vermindering met 87,5% een feit zijn, en we zitten op de goede weg. Tezelfdertijd engageren we ons naar onze klanten toe zodat ook hun impact zou verminderen. Zo stellen we consultancy voor over duurzame ontwikkeling, met het oog op het verminderen van de kost van de processen voor documentbeheer en tegelijkertijd ook het minimaliseren van de impact op het milieu.” 
 
De Global 100 is een wereldwijde rangschikking van de meest geëngageerde bedrijven op het vlak van duurzame ontwikkeling. Deze evaluatie is vandaag de meest volledige op dit vlak. Zo’n 4.000 bedrijven werden onderzocht en het klassement beperkt zich tot de lijst van 100 bedrijven die op dit vlak het hoogst scoren, en dit op een internationale schaal. Het klassement van 2012 is op 25 januari 2012 bekendgemaakt ter gelegenheid van het diner dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Corporate Knights tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos. Deze prestigieuze erkenning bekroont een sterk en goedgevuld jaar voor Ricoh en zijn inspanningen voor duurzame ontwikkeling, en dit zowel intern maar ook voor klanten uit alle uithoeken van de wereld. Onder de bekroonde initiatieven vallen ook consultancy op het gebied van duurzame ontwikkeling van Ricoh Europe, dat eerder al de eerste prijs in de wacht sleepte van het EFQM-klassement (EFQM Sustainability Good Practice Competition 2011) en ook de lancering van het eerste ‘groene’ lichtreclamepaneel dat volledig draait op groene energie van twee verschillende types.

Meer info is beschikbaar op http://www.ricoh.be/nl/over-ricoh/principes/milieu/index.aspx.

,
Over Ricoh Belgium
 
Al sinds de oprichting in 1985 is Ricoh Belgium steeds mee geëvolueerd met zowel de markt als de technologie. Naast de rol van leverancier van kantooruitrusting stelt Ricoh Belgium vandaag aan haar klanten afdrukoplossingen (Office Solutions) voor, documentbeheer (Managed Document Services), toestellen voor printproductie (Production Printing) en het beheer van IT-diensten (IT Services). Doelstelling van Ricoh Belgium is om het volledige beheer van zowel de documentenstroom als de IT-infrastructuur van zijn klanten te verzekeren. Daarvoor kan het terugvallen op de performantie van haar technologie, op een consistent aanbod van diensten en op de kwaliteit van haar teams. Door het leveren van zowel diensten, consultancy, software als apparatuur aan kleine, middelgrote en grote ondernemingen, positioneert Ricoh Belgium zich als ‘one stop shop’ voor het moderniseren van werkruimtes, het verbeteren van documentprocessen, het verhogen van de performantie en het laten stijgen van de winstgevendheid.

Voor meer informatie: www.ricoh.be, tel +32 2 558 22 11, e-mail info@ricoh.be

Perscontact

Voor meer informatie of een interview, contacteer
Luc Engelbos bij Blue Chilli
Tel.: +32 (0) 495 30 29 99
E-mail: luc@bluechilli.be

Naar boven