Europese markt voor Managed Print Services piekt naar bijna 3 miljard euro tegen 2014, blijkt uit studie van IDC & Ricoh

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Europese markt voor Managed Print Services piekt naar bijna 3 miljard euro tegen 2014, blijkt uit studie van IDC & Ricoh

Vilvoorde, 18 november 2010 - Succesvolle ondernemingen moeten volharden in hun zoektocht naar verhoogde efficiëntie en productiviteit om concurrentieel te blijven. Terwijl kostenbesparende maatregelen in het strakke economische klimaat van de afgelopen jaren gemeengoed zijn geworden, blijft de verouderende beroepsbevolking de nood aan een verhoogde bedrijfsproductiviteit doorheen Europa opdrijven . Ricoh Europe, specialist in zakelijke oplossingen, document management en printproductie, publiceert vandaag de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door IDC. Hieruit blijkt dat het domein van de Managed Print Services (MPS) - een strategie voor het verminderen van de kosten en het tegelijkertijd verhogen van de productiviteit - de komende zes jaar met ongeveer 1,2 miljard euro zal groeien. Hiermee zou de markt voor MPS tegen 2014 pieken naar bijna 3 miljard euro.

Succesfactoren voor MPS
De MPS-penetratiegraad binnen grotere Europese bedrijven bedraagt momenteel 20 procent , met een gezonde groeiprojectie voor de eerstkomende jaren. De stijgende implementatie ervan ligt in lijn met de antwoorden van de ondervraagden die aangeven dat bedrijfsefficiëntie, werknemersproductiviteit in 2011 de belangrijkste bekommernissen zullen vormen voor hun ondernemingen. Niet toevallig twee gebieden waar MPS op inspeelt.

Er zijn veel organisaties die er niet in slagen om maximaal voordeel te halen uit hun MPS-investering. De studie geeft aan dat er achter elke succesvolle implementatie een combinatie werkzaam is van processen, mensen en technologie; essentiële elementen om ervoor te zorgen dat de verbeterde productiviteit wordt gerealiseerd en dat werknemers de juiste informatie op het juiste moment ontvangen.

Initiatieven op het vlak van document workflow worden steeds vaker gezien als een van de laatste onontgonnen IT-gebieden vatbaar voor aanzienlijke productiviteitsverbeteringen”, zegt Leigh Worthing, IDC's hoofdanalist voor Europese Managed Print Services. “Als zodanig is het van belang dat zowel de klanten als de dienstverleners de mogelijke valkuilen en opportuniteiten goed begrijpen. Het onderzoek dat we hebben uitgevoerd zet de schijnwerpers op factoren waar we rekening mee dienen te houden bij het implementeren en beheren van een MPS om er zo het maximum uit te kunnen halen.”

Het valt niet te ontkennen dat het personeelsbestand voortdurend verandert en dat een regelmatige herziening van de werkprocessen een cruciale rol speelt bij het maximaliseren van de bedrijfsefficiëntie”, aldus Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxembourg PSF. “Wij leveren een oplossing die verder gaat dan technologie en rekening houdt met zowel personen als processen, om ervoor te zorgen dat ondernemingen klaar zijn voor het toekomstige personeelsbestand. Dit verhoogt zowel de productiviteit als de reële zakelijke waarde."

Van Printing Services naar Document Services
Ricoh heeft een Managed Document Services aanbod (MDS) ontwikkeld, dat verder gaat dan de traditionele MPS-elementen. Het begint met een evaluatie van de processen rond business en werknemers en leidt uiteindelijk tot een volledig supportprogramma, waarbij Ricoh de technologie implementeert en de eruit voortvloeiende maatoplossing blijft beheren. Naast productiviteit en efficiëntie is gebleken dat ook het ecologische aspect steeds meer aan belang wint. Ricoh MDS gaat het electriciteits- en papierverbruik berekenen, alsook de ecologische voetafdruk (CO2-emissie), met als doel deze te verminderen, zonder uiteraard productiviteit én efficiëntie te vergeten…

Voor meer informatie over MDS, surf naar www.ricoh.be

Voor de volledige whitepaper, surf naar www.ricoh.be/mdsresearch


 

Naar boven