Ricoh Belgium maakt positieve resultaten voor 2009 bekend

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Ricoh Belgium maakt positieve resultaten voor 2009 bekend

Vilvoorde, 23 september 2010 – Ricoh Belgium, marktleider in print- en kopieersystemen en documentoplossingen voor het kantoor, heeft haar financiële resultaten voor 2009 bekendgemaakt. De cijfers hebben betrekking op België voor het boekjaar dat loopt van 1 april 2009 tot 31 maart 2010. De totale omzet voor 2009 bedroeg 142,7 miljoen euro, terwijl de bedrijfswinst uitkwam op 4,6 miljoen euro. Met deze goede resultaten handhaaft Ricoh Belgium zich als marktleider met een marktaandeel van 38,5% in het segment kopieertoestellen (Infosource: segmenten 1 tot 5, kleur en zwart-wit). Hiermee presteert Ricoh Belgium ruimschoots beter dan het Europese gemiddelde van de groep, dat op ongeveer 20% zit.

Succesvolle integratie
De omzet van Ricoh Belgium in 2009 ligt ruim een kwart boven de omzet van 2008, 114.124.559 euro. Deze omzetstijging kan echter niet losgezien worden van de integratie tussen Ricoh Belgium en Infotec Belgium in november van 2009. Bovendien was ook 2008 al een bijzonder jaar, omdat in november 2008 de fusie tussen Ricoh Belgium en NRG Belgium werd voltrokken. In zijn commentaar toont Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, zich tevreden over deze resultaten: “In een jaar waarin de crisis de markten in haar greep hield, en waarin wij bovendien opnieuw een integratie uitvoerden, kunnen we toch uitpakken met goede cijfers. Onze gestegen winst wijst erop dat beide integraties succesvol zijn geweest en leiden tot de beoogde schaalvoordelen, en dat terwijl het personeelsbestand op peil blijft. Momenteel hebben we zelfs ruim 30 vacatures openstaan, omdat we onze activiteiten nog verder willen doen groeien.”

Nieuwe markten aanboren
Ricoh Belgium is van oudsher een fabrikant van print- en kopieertoestellen, maar de voorbije jaren werd nieuwe diensten zoals Managed Document Services fors uitgebouwd. In de toekomst zal Ricoh nog sterker evolueren van een producent naar een dienstverlener. Eric Gryson: “Naast Managed Document Services zetten we nu een volgende fase in de steigers, met name het aanbieden van Managed IT Services. Print- en documentbeheer maakt immers een steeds belangrijker deel uit van de bedrijfsprocessen en heeft een steeds grotere impact op de IT-infrastructuur. Door nu ook Managed IT services te gaan aanbieden wil Ricoh Belgium zich gaan onderscheiden als one-stop-shop voor bedrijven, gespecialiseerd in het leveren van innovatieve oplossingen voor print, document en IT management. Uiteindelijk is de achterliggende gedachte steeds dezelfde: de productiviteit bij de klanten verbeteren.”

Naar boven