Twee nieuwe kleurenprinters in de GelSprinter-reeks van Ricoh: Aficio GX e2600 en GX e5550

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Twee nieuwe kleurenprinters in de GelSprinter-reeks van Ricoh: Aficio GX e2600 en GX e5550

Vilvoorde, 9 juni 2010 – Ricoh, marktleider in print- en kopieersystemen en documentoplossingen voor het kantoor, voegt twee nieuwe kleurmodellen toe aan zijn GelSprinter-reeks: de Aficio GX e2600 en GX e5550. Ze zijn snel, productief, zuinig en betaalbaar, en daarnaast beschikken beide nieuwe printers over Ricoh’s unieke ECOnomy Colormodus: alle voordelen van kleur tegen een lage kost.

Ricoh’s innovatie: de Liquid Gel technologie
Ricoh’s unieke Liquid Gel technologie produceert levendige, snel drogende kleurenafbeeldingen. Het resultaat is helder en fris, zelfs op normaal papier. De transferriem positioneert het papier bij de toevoer uiterst nauwkeurig voor een optimaal resultaat. De Liquid Gel hoeft niet tot diep in het papier door te dringen en droogt daarom snel. De afdrukken zullen geen vegen vertonen en zijn bovendien jarenlang water- en lichtbestendig.

 Aficio GX e2600: gewoon kostenefficiënt
De GX e2600 is snel gebruiksklaar. De eerste kleurenafdruk is al in zeven seconden klaar en de eerste zwart-wit pagina in slechts zes seconden. In de ECOnomy Colormodus maakt de printer onderscheid tussen tekst en afbeeldingen. De intensiteit van foto’s en afbeeldingen wordt met de helft gereduceerd terwijl de tekst scherp blijft. Zo wordt de prijs nog verder gereduceerd.

De GX e2600 haalt een lage TCO: de gebruiker bespaart op papierkosten (goede resultaten op normaal papier), op energiekosten (laag energieverbruik), en op verbruikskosten (lage algemene verbruikskosten).

Het opklapbare  bedieningspaneel, de makkelijk te vervangen cartridges (langs de voorzijde) en de teller maken van de GX e2600 een in alle opzichten gebruiksvriendelijke printer.

 Aficio GX e5550: snelle en betaalbare kleurenafdrukken
Printopdrachten zijn binnen een handomdraai verwerkt met de GX e5550N, en dit dankzij de brede printkop en het transferriemsysteem. De eerste kleurenafdruk is binnen 5 seconden klaar en een zwart-wit afdruk binnen 4 seconden. De GX e5550N kan tot maximaal 30 pagina’s per minuut afdrukken met een maximale papiercapaciteit van 1350 vellen. In de ECOnomy Colormodus maakt de printer ook een onderscheid tussen tekst en afbeeldingen.

Een laag energieverbruik (verlaagde CO2-uitstoot), het standaard dubbelzijdig afdrukken en het feit dat bepaalde onderdelen uit plantaardige plastic geproduceerd worden, maken de Aficio GX e5550 een milieuvriendelijke printer. Gebruiksvriendelijkheid is ook een sleutelwoord: zo kan het bedieningspaneel worden gekanteld zodat de gebruiker er een beter zicht op heeft, zijn er de zeer eenvoudig te vervangen cartridges (langs de voorkant), volgt er een melding via e-mail wanneer een onderhoudsbeurt voor het toestel nodig is, zijn er tellers die het gebruik van de machine nauwkeurig bijhouden…

Highlights

Aficio GX e2600
- Hoge productiviteit: tot 29 ppm
- Lage Total Cost of Ownership
- Hoge kwaliteit op normaal papier
- “ECOnomy” kleur bijna voor de prijs van Z/W

Aficio GX e5550
- Hoge productiviteit: tot 30 ppm
- Kostenefficiënt afdrukken in kleur
- Standaard dubbelzijdig afdrukken
- Milieuvriendelijke oplossingen
- Standaard netwerkaansluiting 


 

 

Naar boven